NK Mladost je nogometni klub iz Donjeg Prološca.

Povijest kluba

U Prološcu je 1948. godine osnovano “Fiskulturno društvo Mladost” koje je u svom sastavu imalo 3 sportska kolektiva i to: nogometni, odbojkaški i šahovski.

Od navedenih kolektiva jedino je opstao “Nogometni klub Mladost” koji svoje prve utakmice igra na Benkuši, u to vrijeme jedinom igralištu u cijeloj krajini.

Prve utakmice odigravale su se sa klubovima “NK Zagorac” iz Imotskog, “NK Strijelac” iz Vrgorca te nekoliko klubova iz susjedne Hercegovine dok je već 1949. u Prološcu gostovao tadašnji finalist Kupa Dalmacije, “NK Milicijonar” iz Splita koji pobjeđuje Mladost rezultatom 4:2.

Nakon niza pokušaja, “NK Mladost” se tek 1973. godine uključuje u natjecanje Splitskog nogometnog saveza, a u svojoj prvoj utakmici pobjeđuje “NK Borac” u Glavicama rezultatom 6:3, i u toj sezoni postaje prvakom Općinske lige Split.

Najveće uspjehe klub bilježi u periodu od 1995. do 2002. godine dok se pod imenom “NK Imotska krajina” natjecao u 2. HNL , a u sezoni 1998/99 je među 20 najboljih klubova Hrvatske te tako postaje simbolom mjesta i Općine Proložac.

Danas klub u svom sastavu ima osam uzrasnih kategorija koji se natječu u pripadajućim ligama gdje ostvaruju jako dobre rezultate te su 24 puta bili prvaci liga u kojima su se natjecali.

Rezultati prošlog kola

Trenutačni poredak

Slijedeća utakmica