NK Mladost je nogometni klub iz Donjeg Prološca.

Povijest kluba

U Prološcu je 1948. godine osnovano “Fiskulturno društvo Mladost” koje je u svom sastavu imalo 3 sportska kolektiva i to: nogometni, odbojkaški i šahovski.

Od navedenih kolektiva jedino je opstao “Nogometni klub Mladost” koji svoje prve utakmice igra na Benkuši, u to vrijeme jedinom igralištu u cijeloj krajini.

Prve utakmice odigravale su se sa klubovima “NK Zagorac” iz Imotskog, “NK Strijelac” iz Vrgorca te nekoliko klubova iz susjedne Hercegovine dok je već 1949. u Prološcu gostovao tadašnji finalist Kupa Dalmacije, “NK Milicijonar” iz Splita koji pobjeđuje Mladost rezultatom 4:2.

Nakon niza pokušaja, “NK Mladost” se tek 1973. godine uključuje u natjecanje Splitskog nogometnog saveza, a u svojoj prvoj utakmici pobjeđuje “NK Borac” u Glavicama rezultatom 6:3, i u toj sezoni postaje prvakom Općinske lige Split.

Najveće uspjehe klub bilježi u periodu od 1995. do 2002. godine dok se pod imenom “NK Imotska krajina” natjecao u 2. HNL , a u sezoni 1998/99 je među 20 najboljih klubova Hrvatske te tako postaje simbolom mjesta i Općine Proložac.

Danas klub u svom sastavu ima osam uzrasnih kategorija koji se natječu u pripadajućim ligama gdje ostvaruju jako dobre rezultate te su 24 puta bili prvaci liga u kojima su se natjecali.

Rezultati prošlog kola

Trenutačni poredak

Slijedeća utakmica

Završen Memorijalni turnir dr. Franjo Tuđman

U subotu, 5. siječnja 2019. je završen 11. Memorijalni turnir dr. Franjo Tuđman. Treće mjesto osvojila je ekipa Samčović iz Prološca, koja je rezultatom 10:7 pobijedila ekipu Ćoćinih hahara iz Grubina. Pobjednici turnira su ekipa MNK Hrvatski dragovoljac iz Dugopolja...

Završnica Malonogometnog turnira dr. Franjo Tuđman

U subotu, 5.1.2019. godine, igra se završnica 11. Memorijalnog turnira dr. Franjo Tuđman u sportskoj dvorani u Prološcu Najprije nas u 19:30 očekuje utakmica za treće mjesto između Pekare Samčović iz Prološca i Ćoćinih hahara iz Grubina. Finale turnira počinje u...

U 13. kolu 1. ŽNL na Šarampov stiže NK Orkan

U subotu, 24.11.2018., u 13:00 h, na stadionu Šarampov u Prološcu, igra se posljednje kolo ovog dijela prvenstva. Kao gosti nam dolaze Nogometni klub ORKAN iz Dugog Rata koji je uz NK MLADOST na sredini tablice, a kvalitetom i jedna i druga ekipa pripadaju samom vrhu...

Potpisan ugovor o suradnji NK Mladosti i NK Rudeša

Dana 4. studenog je u Općini Proložac potpisan desetogodišnji ugovor o sportskoj suradnji između nogometnoga kluba Mladost iz Prološca i Nogometnoga kluba Rudeš iz Zagreba. Ugovor su potpisali načelnik Općine Mate Lasić, u ime NK Mladost, te Ivan Knežević, u ime NK...