NK Mladost je nogometni klub iz Donjeg Prološca.

Povijest kluba

U Prološcu je 1948. godine osnovano “Fiskulturno društvo Mladost” koje je u svom sastavu imalo 3 sportska kolektiva i to: nogometni, odbojkaški i šahovski.

Od navedenih kolektiva jedino je opstao “Nogometni klub Mladost” koji svoje prve utakmice igra na Benkuši, u to vrijeme jedinom igralištu u cijeloj krajini.

Prve utakmice odigravale su se sa klubovima “NK Zagorac” iz Imotskog, “NK Strijelac” iz Vrgorca te nekoliko klubova iz susjedne Hercegovine dok je već 1949. u Prološcu gostovao tadašnji finalist Kupa Dalmacije, “NK Milicijonar” iz Splita koji pobjeđuje Mladost rezultatom 4:2.

Nakon niza pokušaja, “NK Mladost” se tek 1973. godine uključuje u natjecanje Splitskog nogometnog saveza, a u svojoj prvoj utakmici pobjeđuje “NK Borac” u Glavicama rezultatom 6:3, i u toj sezoni postaje prvakom Općinske lige Split.

Najveće uspjehe klub bilježi u periodu od 1995. do 2002. godine dok se pod imenom “NK Imotska krajina” natjecao u 2. HNL , a u sezoni 1998/99 je među 20 najboljih klubova Hrvatske te tako postaje simbolom mjesta i Općine Proložac.

Danas klub u svom sastavu ima osam uzrasnih kategorija koji se natječu u pripadajućim ligama gdje ostvaruju jako dobre rezultate te su 24 puta bili prvaci liga u kojima su se natjecali.

Rezultati prošlog kola

Trenutačni poredak

Slijedeća utakmica

Uređenje travnjaka na Šarampovu

Prije početka drugog dijela sezone u tijeku su radovi na uređenju dijela igrališta Šarapov na kojem trava nije bila u dobrom stanju odnosno na dijelovima je nije bilo nikako.  

Pobjeda Mladosti u Kupu NSŽSD

U kup utakmici jučer, naša NK Mladost je rezultatom 2:1 pobijedila NK Uraniju iz Baške vode. Strijelci za domaćine bili su Mario Šimić i Marijan Maršić.

Pobjeda NK Mladosti protiv Croatie Zmijavci

Naša NK MLADOST u drugom pripremnom susretu rezultatom 2:1 pobjedila je trećeligaša Croatiu iz Zmijavaca, kluba s visokim ambicijama. Strijelci za NK MLADOST bili su Ivan Lončar- Pendo koji se vratio nakon ozljede, te naš Mario Šimic, koji nam se vratio iz NK Jadran...

Početak priprema za našu NK Mladost

NK Mladost Proložac počela je s intenzivnim trenizima za drugi dio prvenstva koji počinje kup utakmicom 17.2.2019., dok drugi dio sezone počinje 2.3.2019. domaćom utakmicom protiv Jadrana iz Tučepa. Iznimno zadovoljstvo nam je vidjeti koliko igrača dolazi na pripremne...

Završen Memorijalni turnir dr. Franjo Tuđman

U subotu, 5. siječnja 2019. je završen 11. Memorijalni turnir dr. Franjo Tuđman. Treće mjesto osvojila je ekipa Samčović iz Prološca, koja je rezultatom 10:7 pobijedila ekipu Ćoćinih hahara iz Grubina. Pobjednici turnira su ekipa MNK Hrvatski dragovoljac iz Dugopolja...