Godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana

Godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana

S neizmjernim ponosom i zahvalnošću danas se na 19. godišnjicu smrti sjećamo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja demokratske i samostalne Republike Hrvatske.

U znak spomena i zahvalnosti, na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku vijenac su položili i zapalili svijeću na trgu u Prološcu, načelnik Općine Proložac g. Mate Lasić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Proložac g. Mate Maršić.

“..Draga hrvatska braćo i sestre, imamo na čemu graditi svoju povijest, imamo zašto biti povijesni i čuvajmo to što smo stvorili. Znajmo da je naša sudbina samo u našim rukama. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!”

OBAVIJEST o privremenom zatvaranju Javnog poziva građanima za dodjelu sredstava Fonda za postavljanje sustava za korištenje OIE u obiteljskim kućama

OBAVIJEST o privremenom zatvaranju Javnog poziva građanima za dodjelu sredstava Fonda za postavljanje sustava za korištenje OIE u obiteljskim kućama

Zbog velikog broja zaprimljenih prijava na Javni poziv fizičkim osobama građanima za dodjelu sredstava Fonda za postavljanje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojeće obiteljske kuće u Republici Hrvatskoj(u daljnjem tekstu: Javni poziv) koji je objavljen 31. studenog 2018. godine u 9:00 sati na mrežnim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (u daljnjem tekstu: Fond), ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Javnog poziva dosegnuo je s danom 05. prosinca 2018. godine razinu veću od ukupnog raspoloživog iznosa financijskih sredstava.

Obzirom da je utvrđeno kako određeni broj zaprimljenih zahtjeva sadrži nepotpunu dokumentaciju, ovim putem obavještavamo sve zainteresirane podnositelje zahtjeva da Fond od 05. prosinca 2018. godine, od 16:00 sati do daljnjega neće zaprimati i obrađivati nove zahtjeve i dopune zahtjeva za sufinanciranje. Sva dokumentacija predana u poštanski ured ili pisarnicu Fonda prije navedenog termina smatrat će se dostavljenom unutar roka za zaprimanje dokumentacije.

Fond će po objavi ove Obavijesti donijeti Odluku o zatvaranju javnog poziva, ukoliko se utvrdi da su do trenutka objave ove Obavijesti iskorištena sva sredstva predviđena Javnim pozivom. U protivnom, ukoliko ne nastupi završetak kalendarske godine, Fond će nakon utvrđenja iskorištenja sredstava, ponovno pokrenuti postupak zaprimanja zahtjeva

U 13. kolu 1. ŽNL na Šarampov stiže NK Orkan

U 13. kolu 1. ŽNL na Šarampov stiže NK Orkan

U subotu, 24.11.2018., u 13:00 h, na stadionu Šarampov u Prološcu, igra se posljednje kolo ovog dijela prvenstva.
Kao gosti nam dolaze Nogometni klub ORKAN iz Dugog Rata koji je uz NK MLADOST na sredini tablice, a kvalitetom i jedna i druga ekipa pripadaju samom vrhu tablice, što se nadamo da će NK MLADOST i postići do kraja prvenstva.
Dođite u što većem broju, podržite našu MLADOST, za koju u najvećem dijelu i broju igraju Proložani koji su proizašli iz naše omladinske škole.

OBAVIJEST O ISPLATI ZA ELEMENTARNU NEPOGODU PROUZROČENU MRAZOM U TRAVNJU 2017. GODINE

OBAVIJEST O ISPLATI ZA ELEMENTARNU NEPOGODU PROUZROČENU MRAZOM U TRAVNJU 2017. GODINE

Odlukom Župana Splitsko-dalmatinske županije Općina Proložac je dobila određena financijska sredstva za isplatu za elementarnu nepogodu prouzročenu mrazom u travnju 2017. godine, a sve sukladno spisku ljudi koji su tada prijavili štetu.

Molimo sve koji su tada prijavili štetu da donesu žiro račun ili tekući račun u roku od 20 (dvadeset) dana od dana objave na Internet stranicama Općine Proložac, u prostorije Općine Proložac kako bi im bila isplaćena odobrena financijska sredstva kao, (iste osobe sa spiska biti će i telefonski pozvane).

OPĆINA PROLOŽAC

Izaslanstvo Općine Proložac posjetilo Vukovar i odalo počast

Izaslanstvo Općine Proložac posjetilo Vukovar i odalo počast

Načelnik Općine Proložac g. Mate Lasić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Proložac g. Mate Maršić, u pratnji ostalih Proložana, zapalili su  svijecu na Ovčari i tako odali počast i pijetet svim žrtvama.
Nakon toga prisustvovali su na misi u crkvi sv. Petra i Pavla u Šarengradu pokraj Iloka za sve poginule Imoćane u Slavoniji.

Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost fizičkim osobama

Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost fizičkim osobama

U tijeku je Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, fizičkim osobama, za dodjelu sredstava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojeće obiteljske kuće, za postavljanje jednog novog sustava:

– s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za grijanje prostora ili prostora i potrošne vode (sustav na biomasu)

– s dizalicom topline za grijanje potrošne vode i/ili prostora ili za grijanje ili za hlađenje (sustav s dizalicom topline)

 

Prijave traju do iskorištenosti sredstava, a najkasnije do 31.12.2018.

Svi prijavitelji/vlasnici  kuće i zemljišta moraju posjedovati svu dokumentaciju za predmetni objekt te isti mora biti legaliziran.

Za detaljnije informacije javite se u ured PCP-a ili nas kontaktirajte na mail na pcp@prolozac.hr

Asfaltirana dionica između Lukića i Kilića

Asfaltirana dionica između Lukića i Kilića

Nakon što smo definirali i riješili sve imovinsko-pravne odnose te postavili novu vodoovodnu mrežu, na dionici lokalne ceste između Lukića i Kilića postavljen je novi asfaltni sloj u još širim dimenzijama.

Brža i efikasnija prometna povezanost ovog dijela naše Općine uvelike može pridonijeti razvoju turizma i samoj revitalizaciji mjesta.