Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost fizičkim osobama

Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost fizičkim osobama

U tijeku je Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, fizičkim osobama, za dodjelu sredstava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojeće obiteljske kuće, za postavljanje jednog novog sustava:

– s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za grijanje prostora ili prostora i potrošne vode (sustav na biomasu)

– s dizalicom topline za grijanje potrošne vode i/ili prostora ili za grijanje ili za hlađenje (sustav s dizalicom topline)

 

Prijave traju do iskorištenosti sredstava, a najkasnije do 31.12.2018.

Svi prijavitelji/vlasnici  kuće i zemljišta moraju posjedovati svu dokumentaciju za predmetni objekt te isti mora biti legaliziran.

Za detaljnije informacije javite se u ured PCP-a ili nas kontaktirajte na mail na pcp@prolozac.hr

Asfaltirana dionica između Lukića i Kilića

Asfaltirana dionica između Lukića i Kilića

Nakon što smo definirali i riješili sve imovinsko-pravne odnose te postavili novu vodoovodnu mrežu, na dionici lokalne ceste između Lukića i Kilića postavljen je novi asfaltni sloj u još širim dimenzijama.

Brža i efikasnija prometna povezanost ovog dijela naše Općine uvelike može pridonijeti razvoju turizma i samoj revitalizaciji mjesta.

Poziv na sastanak / Natječaj 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“

Poziv na sastanak / Natječaj 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“

Pozivamo sva registrirana poljoprivredna gospodarstva s područja naše Općine da nam se jave kako bi dogovorili termin sastanaka u vezi prijave na natječaj 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ u okviru kojega mogu dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 15.000,00 € za ulaganja u poljoprivredno gospodarstvo.

Termin sastanaka možete dogovoriti pozivom na broj 0994799988 ili preko mail adrese: pcp@prolozac.hr

Više informacija i detalja ćemo dogovoriti na samom sastanku.

Odvojeno prikupljanje otpada i uputa za kompostiranje

Odvojeno prikupljanje otpada i uputa za kompostiranje

Poštovani korisnici usluge,

Ovim putem Vas želimo potaknuti na provođenje aktivnosti kojom će se na jednostavan način, smanjiti količina komunalnog otpada koji se odvozi i odlaže, odvojenim prikupljanjem otpada i uputom za kompostiranje.

Smanjenje odloženog otpada je nužno ostvariti iz razloga što, ako se propisani postoci smanjenja ne ostvare, bit će nemoguće zadržati ovu visinu naknade za odvoz komunalnog otpada, i doći će do z n a č a j n o g povećanja cijene jer smo, u tom slučaju, dužni platiti naknadu za odlaganje otpada Fondu za zaštitu okoliša, a Općina poticajnu naknadu Fondu.

Da do toga ne dođe, nužno je biootpad kompostirati prema uputi u primitku.

Općina Proložac želi korisnike educirati i zamoliti za postupanje prema uputi, kako se trošak gospodarenja otpadom ne bi morao, na štetu korisnika povećavati. Način odvojenog prikupljanja otpada i uputu za kompostiranje možete preuzeti na linku ispod ovog teksta.

Građani mogu prijaviti prekršitelje za nepropisno odloženi otpad na priloženom obrascu.

Potpisan ugovor o suradnji NK Mladosti i NK Rudeša

Potpisan ugovor o suradnji NK Mladosti i NK Rudeša

Dana 4. studenog je u Općini Proložac potpisan desetogodišnji ugovor o sportskoj suradnji između nogometnoga kluba Mladost iz Prološca i Nogometnoga kluba Rudeš iz Zagreba.
Ugovor su potpisali načelnik Općine Mate Lasić, u ime NK Mladost, te Ivan Knežević, u ime NK Rudeš.
Radi se o suradnji, posebno u radu omladinskih škola te mogućnosti napredovanja mladih nogometaša iz Prološca i Imotske krajine s Rudešom, ali i španjolskim prvoligašem Alavesom.