BESPLATAN WiFi KROZ INICIJATIVU WiFi4EU

BESPLATAN WiFi KROZ INICIJATIVU WiFi4EU

OPĆINA PROLOŽAC MEĐU 100-TINJAK GRADOVA I OPĆINA REPUBLIKE HRVATSKE KOJE SU NA NATJEČAJU EUROPSKE KOMISIJE DOBILI SREDSTVA U OKVIRU INICIJATIVE WiFi4EU

Prijave na natječaj su se zaprimale iz svih zemalja članica EU, Norveške i Islanda, a među odabranim projektima našao se i projekt Općine Proložac.

Na području Imotske krajine besplatan WiFi uz našu Općinu Proložac još će dobiti Grad Imotski, Općina Podbablje, Općina Runovići.

Izlaganje turističkih i putničkih agencija.

Izlaganje turističkih i putničkih agencija.

Sutra, 26.4.2019. u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom, s početkom u 10:00h, biti će izlaganje turističkih i putničkih agencija.

Organizatori konferencije i prezentacije su HGK Županijska komora Split i Turistička zajednica IMOTA.

Pozivaju se svi pružatelji smještaja u domaćinstvu, OPG-ovi, hoteli, hosteli, kampovi, agencije koje se bave posredovanjem u prodaji izleta i sudionici u turizmu s područja Turističke zajednice Imota.

U drugom djelu konferencije biti će održani B2B susreti (individualni sastanci), kako bi svi sudionici mogli u izravnom kontaktu s agencijama i posrednicima dobiti sve potrebne informacije.

OTVORENJE NOVOG FRIZERSKOG SALONA “NEDA” ZA ŽENE I MUŠKARCE U PROLOŠCU

OTVORENJE NOVOG FRIZERSKOG SALONA “NEDA” ZA ŽENE I MUŠKARCE U PROLOŠCU

Danas, u 12h, u Olujićevoj kući nasuprot Pošte, otvoren je novi frizerski salon za žene i muškarce.

Vlasnica novootvorenog obrta je Neda Mršic, naša sumještanka.

U moru negativnih informacija i pesimizma, lijepo je vidjeti kako ima jos hrabrih odvažnih ljudi koji su spremni na poduzetništvo i svojim trudom osigurati posao sebi i možda još kojem djelatniku te osigurati egzistenciju svojoj obitelji.

Neda zajedno sa suprugom Antom ima 3 djece i drago nam je da su se ostali boriti tu, na svom ognjištu.

Nama kao Poduzetničkom centru Proložac, je bila iznimna čast raditi na ostvarivanju poticajnih bespovratnih sredstava za novi frizerski salon “Neda”, u okviru kojeg je obrt dobio 55.000 kn unaprijed za plaćanje opreme, doprinosa 11 mjeseci i poslovnog prostora 11 mjeseci.

U roku 2 godine obrt cemo kandidirati i na poticajna sredstva Splitko-dalmatinske županije za još 30.000 kn bespovratnih sredstava.

Načelnik Općine Proložac g. Mate Lasić zbog zdravstvenih problema nije mogao doći te je zadužio predsjednika Općinskog vijeća Općine Proložac g. Matu Maršića da uveliča otvaranje i izrazi u ime Općine Proložac želje za uspješan rad.

Frizerski salon blagoslovio je župnik Župe sv. Mihovila Proložac fra Vinko Gudelj.

Nedi želimo puno zadovoljstva i uspjeha u radu, i čestitamo na predivnom uređenom prostoru frizerskog salona.

Radionica za male poljoprivrednike

Radionica za male poljoprivrednike

U ponedjeljak, u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom, u 9:00h LAG ADRION održava radionicu u kojoj će prezentirati natječaj za male poljoprivrednike kojeg su objavili i koji će trajati od 8.5.2019.-7.6.2019. godine.

Pozivamo sve male poljoprivrednike da dođu na radionicu.
Za sudjelovanje na radionici poželjno se prijaviti na broj mobitela 0994369422 sms- om ili pozivom.

Visina bespovratne potpore iznosi 15.000 €.

Premijera predstave u izvedbi  Dramske udruge Proložac

Premijera predstave u izvedbi Dramske udruge Proložac

Jučer, u Domu kulture u Prološcu premijerno je održana predstava Dramske udruge Proložac naziva “Nesanica” u kojoj su uživali brojni Proložani i gosti.

Predstavom je završena manifestacija “Živjeti u Prološcu”.

Čestitamo Dramskoj udruzi Proložac na uspješno provedenom projektu.

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Svim mještanima našeg Prološca i svim ljudima dobre volje neka je čestit i blagoslovljen Uskrs.

Općina Proložac

Od članstva u EU Hrvatska u plusu 14,4 milijarda kuna

Od članstva u EU Hrvatska u plusu 14,4 milijarda kuna

Više od 80% svih javnih investicija i 8306 privatnih poduzeća u Hrvatskoj financira se nepovratnim sredstvima iz EU fondovaKao jedna od članica Europske unije

Hrvatska je od svoga ulaska u ovu europsku zajednicu uplatila u zajednički proračun 19,7 milijarda kuna.

S jučerašnjim danom Hrvatska je u istom razdoblju iz EU primila 34,1 milijarda kuna, čime je ostvarila plus od 14,4 milijarda kuna. Sa sve bržom i kvalitetnijom apsorpcijom EU sredstava dostupnih kroz fondove Europske unije ta će razlika kontinuirano nastavljati rasti.

Trenutačno se u Hrvatskoj više od 80% svih javnih investicija i 8306 privatnih poduzeća financira nepovratnim sredstvima fondova Europske unije.

Kada govorimo o korištenju fondova Europske unije, Hrvatskoj je na raspolaganju ukupno 10,7 milijarda eura, a u ovom trenutku ugovoreno je 66% alokacije, raspisano gotovo 85% natječaja, dok je korisnicima isplaćeno 21% dodijeljenih sredstava.

U svrhu postizanja gospodarskog i socijalnog rasta te razvoja Hrvatske na svim razinama, omogućeno je financiranje velikih infrastrukturnih projekata.

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Na području Općine Proložac podijeljeni  prvi paketi pod programom „Zaželi“

Na području Općine Proložac podijeljeni prvi paketi pod programom „Zaželi“

Postupak javne nabave kućanskih i higijenskih potrepština za krajnje korisnike projekta uspješno je završen. Financiran je u potpunosti sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt „Briga za potrebite“ omogućio je krajnjim korisnicima općine Proložac svaki mjesec tijekom razdoblja provedbe projekta pakete osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština.

Planirani broj korisnika bio je 53, međutim došli smo do broja 60, zbog velike zainteresiranosti i potrebe taj se broj povećava.

Pakete su podijelile koordinatorica projekta i voditeljica, te tako obišle korisnike koji su iznimno zadovoljni sa kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama te smatraju da su im sredstva koja im radnice dostave od velike važnosti, kako njima tako i radnicama koje se brinu za čistoću njihovog doma.

Fond za energetsku učinkovitost najavio Javni poziv za električna vozila

Fond za energetsku učinkovitost najavio Javni poziv za električna vozila

Javni poziv objaviti će se 3.4.2019. u Narodnim novinama.

Za kupnju eko vozila građani će moći dobiti do 40% iznosa sredstava, odnosno do 80 tisuća kuna za električne automobile, do 40 tisuća za plug-in hibride automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km), do 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju, dok će za električne bicikle biti dostupno do 5 tisuća kuna Fondovih poticaja.