Jubilarne 20. Žive jaslice u koritu rijeke Suvaje ispod Mosta, na dan Božića 25.12.2019. s početkom u 17h,  nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Posvećena je velika pažnja na sve detalje tako da je scena bila spektakularna. Kompletna scena je renovirana, napravljeni su novi detalji s punom pažnjom. Organizatori su htjeli da ova 20. godišnjica bude posebna i u tome su uspjeli.

Skupina entuzijasta koje predvodi g. Milan Maršić Kubala je mjesecima, pri niskim temperaturama i kiši,  radilo uz svoje poslove i svakodnevne obaveze na organizaciji Živih jaslica. Prosječnom čovjeku možda izgleda ludo, ali oni su sigurno dobili zadovoljstvo za svoju žrtvu nakon toliko oduševljenih gledatelja.

Svetu obitelj ovih 20. Živih jaslica utjelovili su supružnici Danijela i Ivica Bajić te njihov sin Noa Ante. Scenografiju sačinjavali su i drugi kostimirani glumci amateri, njih oko dvjesto, pučki župni zbor, zapaljena vatra, baklje, drvene kućice, mostići, plastovi sijena, pasla su stada ovaca i koza,  svjetlosni efekti, i sve ostalo kako bi se dobila scena na kojem su gledatelji mogli uživati i na zoran način se vrati u stari Betlehem kada se u poniznosti i skromnosti rodio Spasitelj.

Žive jaslice u Prološcu su s 20 godina prikaza postale dio identiteta svih Proložana. Koliko je to razdoblje najbolje je pokazalo i scena pred sam kraj kada su Živim jaslicama  prozvane i prošetale sve obitelji koji su utjelovile Svetu obitelj u ovih 20 godina i kako su te bebe koje su utjelovile Spasitelja u jaslicama postali veliki momci.

Na kraju uz božićne pjesme u izvedbi Vukasa i Josipe Petrušić, te najboljim i najdužim vatrometom do sada, svi gledatelji su zadovoljni s osmijehom na licu bili ponosni i radosni.

Zaista hvala svim organizatorima koji su dali sebe u organizaciju ovako veličanstvenih Živih jaslica.