Jučer je u Imotskom boravio ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić, gdje je zajedno sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, održao radni sastanak s gradonačelnikom Imotskog Ivanom Budalićem i načelnicima Imotske krajine. Sastanku su nazočili i načelnik Općine Posušje Branko Bago i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Ministar je rekao kako je cilj ovoga Plana  revitalizacija Dalmatinske zagore, povratak ljudi i stavranje boljih uvjeta za njihov opstanak kroz nova zapošljavanja i izgradnju infrastrukture. Plan je da otprilike 50 milijuna kuna ide za potpore poduzetnicima iz ovoga kraja, 50-ak milijuna kuna za infrastrukturne projekte te 50 milijuna kuna za projekte koji generiraju nova zapošljavanja.

Nakon provedene već analize stanja pred jedinicama lokalne samouprave je zadatak dostave projektnih prijedloga koji će biti upisani u intervencijski plan.

Na sastanak su se odazvali i načelnici Gruda i Posušja, Ljubo Grizelj i Branko Bego, jer u budućnosti se planiraju i projekti prekogranične suradnje financirane iz EU.