“Dragi članovi i svi vi koji ćete jednog dana biti članovi našeg ribolovnog društva,

Dužni smo Vas obavijestiti da je smjenom bivšeg vodstva, od 14. Svibnja 2020. godine, nakon rješenje Ministarstva uprave, sportsko ribolovnog društvo ŠARAN Proložac dobilo novo vodstvo i tijela za zastupanje društva.
Obzirom da do tada nije bila moguća kupnja državnih dozvola, kako godišnjih tako i dnevnih, naglašavamo da od 1. Lipnja 2020. godine društvo prodaje državne dozvole i ukoliko lovite na vodama kojima gospodari ŠRD ŠARAN PROLOZAC, dužni ste kod sebe imati odgovarajuću dozvolu.
Obzirom da se smjena dogodila relativno “kasno”, na Javnoj tribini održanoj u Donjem Prološcu 29.5.2020. godine, izašli smo u susret ribičima i dopustili rok od 15 dana da se kupe državne dozvole.
Sve potrebne informacije, kao i Pristupni list i uplatnicu, svakim radnim danom možete dobiti u Donjem Prološcu, na adresi Trg Dr. Franje Tuđmana1, u prostorijama Poduzetničkog centra Proložac (ulaz na istočnoj strani Doma kulture), kod ribočuvara na vodama ili kod tajnika društva.
Kontakt brojevi su:
Tajnik g. Željko Tomas 095 514 0960
Ribočuvar g. Ante Lasić 091 562 1269
Godišnju državnu dozvolu potrebno je uplatiti putem banke ili neke druge državne institucije, ispuniti Pristupni list i nakon predaje tajniku dobit ćete ispisanu državnu dozvolu i članaku iskaznicu s kojima možete obavljati ribolov.
Društvo je donijelo pravilnik, kojeg će svaki ribolovac dobiti u pisanom obliku i kojeg će se morati strogo pridržavati, uz sve ostale zakonske propise.
Obzirom da se u proteklom razdoblju jako loše gospodarilo, nije bio aktivan nadzor na vodama, ovim mjerama odlučili smo stati na kraj lošem nadzoru, krivolovu i samovolji određenih ribolovaca.
Donesene mjere ravnopravno vrijede za sve članove društva,te ovim putem apeliramo na sve da se pridržavaju istih kako ne bi morali nepotrebno podnositi prijave državnim institucijama.
Cilj i želja je da se stvori red i disciplina kod ribolovaca, da se svaki član i ribolovac ponaša svjesno i odgovorno, te da svi skupa radimo na boljitku društva i uređenju naših voda.
Činjenica da se nakon 16 godina upravljanja društvom, ovom promjenom omogućuje svim članovima da budu ravnopravni u donošenju odluka, dovoljno govori o ozbiljnosti i namjerama u budućnosti.
Osobe koje nemaju Uvjerenje o položenom ribičkom ispitu, ne mogu zakonski kupiti godišnju državnu dozvolu.
Društvo je zbog takvih osoba žurno reagiralo, te će se polaganje Ribičkog ispita održati 14.6.2020. godine (nedjelja) s početkom u 10h u Domu kulture u Donjem Prološcu, adresa Trg. Dr. Franje Tuđmana 1, kako bi se istima omogućilo da u budućnosti budu članovi društva i uživaju u ribolovu i prirodi voda koje imamo.
Ovim putem zahvalili bi se na podršci koju smo do sada dobili, nadamo se da će u budućnosti biti puno lijepih trenutaka i da ćemo skupa s našim članovima raditi na jačanju društva i kolektiva.
Bistro
ŠRD “ŠARAN” PROLOŽAC”