Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Proložac, povodom Dana Općine, ove godine u malo izmijenjenim okolnostima zbog situacije s koronavirusom. Svečana sjednica održana je s manjim brojem uzvanika nego uobičajeno i dva dana prije blagdana Velike Gospe.

Prije dodjele Povelja Općine Proložac načelnik Općine Proložac i predsjednik Općinskog vijeća Općine Proložac čestitali su učenici Osnovne škole „Ivan Leko“ Proložac Dani Maršić na izvrsnosti, koja je tijekom svih osam razreda postigla 5,00 uspjeh te ju Općina Proložac nagradila prijenosnim računalom koje joj je dodijeljeno na kraju nastavne godine.

Poveljom Općine Proložac za izniman kulturni i društveni rad na području Općine Proložac dobio je Milan Maršić Kubala, rođ. 5.9.1960. god.,  predsjednik je Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Proložac od samog osnutka, a to je preko 30 godina. U sklopu Društva djeluje Karnevalska udruga Bellamusa pri kojoj gosp. Maršić s drugim entuzijastima godinama organizira Prološke mačkare pod nazivom Dani Bellamuse. Mačkare su gostovale na svim značajnijim karnevalskim svečanostima diljem Hrvatske, primjerice u Makarskoj, Kaštelima, Rijeci i sl. Gosp. Maršić organizator je manifestacije Prološko kulturno ljeto u sklopu koje se prikazuju predstave, organiziraju klapski susreti, koncerti, javne tribine i predavanja, malonogometni turnir i druge sportske aktivnosti, ribarska večer, gastronomska događanja i sl. Kroz navedene aktivnosti i uzajamna gostovanja uspostavio je suradnju s brojnim kulturno-umjetničkim društvima kao što su Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo “Dunav” Vukovar; Dramska udruga “Most” Trilj, Đakovački vezovi i sl. Gosp. Maršić inicijator je i organizator znamenitih Proloških živih jaslica koje su upravo ove godine uprizorene jubilarni 20. put.Također je aktivan i u brojnim humanitarnim akcijama.

Također, Povelju Općine Proložac za uspješno djelovanje i 15 godina rada dobila je Klapa sv. Mihovil Proložac. Klapa sv. Mihovil  osnovana je 2004. godine. U početku je okupljala muške pjevače prološkog crkvenog zbora da bi kasnije u rad uključila i pjevače iz drugih imotskih mjesta. U svom 15-ogodišnjem djelovanju postali su prepoznatljivi znak Prološca, ali i šireg imotskog zavičaja. Kao jedina aktivna muška klapa na području Imotske krajine, preuzeli su zadaću ambasadora klapskog pjevanja i proaktivno promiču klapsku pismu na razini Krajine, kako u organizaciji klapskih susreta i koncerata, tako i u drugim relevantnim klapskim događajima. Zadaću očuvanja i promicanja dalmatinske klapske pisme provode i kroz svoj repertoar, trgajući iz zaborava stare napjeve imotskog urbanog kruga, crkvene tradicije i starijeg sloja pučkog pivanja. Osobit naglasak stavljaju na imotske autore i obrađivače sa šireg imotskog područja.U svom radu se uspješno primiču i uhu mlađih generacija obradama popularnih pjesama, prije svega dalmatinskih šansona i pjesama domoljubne tematike.Kroz 15 godina djelovanja, u radu klape je sudjelovao velik broj pjevača.Klapa danas broji 8 članova.
Klapa Sv. Mihovil dosad je sudjelovala na stotinjak klapskih susreta i smotri diljem Hrvatske i inozemstva i natjecala se na prestižnim festivalima u Omišu i Posušju. Na Festivalu u Posušju prije 3 godine osvojili su 1. nagradu publike. Klapa sv. Mihovil je (su)organizator Susreta klapa-Proložac i Božićnog koncerta klapa u svom mjestu te Susreta klapa Dalmatinske zagore u obližnjim Studencima.