ŠRD “Šaran” Proložac uputio je obavijest o zamjeni ribičkih uvjerenja. Tekst prenosimo u cijelosti:

“Sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu,  Ministarstvo poljoprivrede – Uprava ribarstva najavila je da će od 01.01.2021. godine  svaki ribič koji od tog datuma bude uzimao GODIŠNJU ribolovnu dozvolu u pojedinog ovlaštenika ribolovnog prava – ribolovne udruge, obvezno morati posjedovati novo Uvjerenje o položenom ribičkim ispitu.

Županijski ribolovni savezi ovlašteni su vršiti zamjene ribičkih uvjerenja te stoga i ŠRS SDŽ radi na zamjeni uvjerenja koje moraju imati svi članovi športsko ribolovnih udruga prilikom ishodovanja godišnjih dozvola za športski ribolov.
Obzirom na navedeno, ŠRD “ŠARAN” Proložac dana 09.01.2021. godine (subota) u vremenu od 13,00 do 17,00 sati, u Prološcu Donjem, osnovna škola Ivan Leko, organizira zamjenu ribičkih uvjerenja. Ovo je prvi termin gdje će vodstvo ŠRS SDŽ doći raditi zamjenu uvjerenja, a najava je da će kroz siječanj i veljaču biti još termina, o kojima će društvo naknadno obavjestiti članove.
Tko pristupi zamjeni uvjerenja obvezno treba ponijeti svoju osobnu iskaznicu, OIB broj (ukoliko se ne nalazi na osobnoj iskaznici), uvjerenje o položenom ribičkom ispitu (staro uvjerenje) i naknadu propisanu za zamjenu uvjerenja u iznosu od 100,00 kn. 
Posebno je propisano da s maloljetnom osobom koja je položila ribički ispit a još nema navršenih 16 godina života, na zamjenu obvezno treba doći i zakonski zastupnik (roditelj) ili skrbnik kako bi potpisao potrebnu suglasnost.
Osobe koje su ribički ispit položili u 2020. godini nisu dužni platiti zamjenu uvjerenja (100 kuna), ali su obvezni doći i izvršiti zamjenu istog.
POSEBNA NAPOMENA :
Sve osobe obvezne su imati zaštitnu masku za lice, a zamjeni će pristupiti jedna po jedna osoba, obzirom na epidemiološku situaciju. 
ŠRD “ŠARAN” PROLOZAC zahvaljuje na razumijevanju, poziva članove da se odazovu zamjeni kako bi mogli ishoditi godišnju ribolovnu dozvolu, te želi mnogo uspjeha u lovnoj godini…”