Osnovna škola “Ivan Leko”  Prološac još početkom veljače 2019. prijavila se na natječaj za Erasmus+ KA2 projekt, a u kolovozu već je odobreno provođenje dvogodišnjeg projekta pod nazivom Stories and storytelling. Partneri u projektu su škole iz Turske, Italije, Grčke i Sjeverne Makedonije. Cilj sudjelovanja jest promovirati nacionalno kulturno bogatstvo na načine koji će učenike potaknuti na što aktivnije učenje i usavršavanje engleskog jezika te baratanje informacijskom tehnologijom. Učitelji prološke škole imaju priliku usavršavati se te stečena iskustva primjenjivati u poučavanju učenika u svakodnevnoj nastavi.

Nakon dviju mobilnosti u Turskoj i Sjevernoj Makedoniji, ovaj tjedan OŠ Ivan Leko bila je domaćin treće mobilnosti. Zbog pandemijskih okolnosti dio program prenosio se virtualno dok su kolege iz Sjeverne Makedonije program pratili uživo. Provedene su različite radionice kojima smo povezali tradiciju svih naroda objedinivši ih u pričama temeljenim na legendama. Uz projektne zadatke partneri su upoznali dio kulturne baštine našeg naroda, a naši učenici su imali priliku vidjeti predstavljanja partnerskih zemalja“ rekao je Denis Jurišić, iz Osnovne Škole.

Na prigodnoj večeri poslije se pridružio i načelnik Općine Proložac Mate Lasić koji je gostima uručio i sliku kao dar za uspomenu.