Prološko kulturno ljeto krenulo je Malonogometnim turnirom lovaca na Podima u Prološcu Gonjem. Bio je to 3. malonogometni turnir lovaca na Podima. Prvo mjesto osvojila je ekipa Kreševnica Veseli Lovci iz Šestanovca koji su u finalnoj utakmici pobijedili ekipu Gater konoba Sv. Hubert Čitluk 3:2. Treće mjesto osvojila je ekipa Trap Imotski. Najbolji igrač proglašen je Kristijan Smoljanović iz ekipe Kreševnica Veseli lovci,  najbolji strijelac Marin Tolić iz ekipe Trap Imotski dok je najbolji vratar proglašen Ivan Mandarić iz ekipe Geter konoba Sv. Hubert Čitluk. Nagradu za Fair play ekipu pripala je ekipi L.U. ” Benkovac”.

Nakon malonogometnog turnira lovaca krenuo je u centru kraj doma krenuo je 7. Malonogometni turnir zaseoka Proložac. Prvo mjesto po prvi put osvojila je ekipa Sridnje Selo  koja je u finalu pobijedila ekipu Dolića Dragu. Treće mjesto osvojila je ekipa Podi koji su za 3. mjesto pobijedila ekipu Ričice. Nagradu za najboljeg igrača osvojio je Kristijan Dropuljić iz ekipe Sridnje Selo, nagradu za najboljeg golmana osvojio je golman Ante Grabovac iz ekipe Sridnje Selo. Trenutno Podi imaju 3 naslova, Nuga 3 naslova i Sridnje selo 1 naslov.

U sklopu malonogometnog turnira zaselaka odigrao se i turnir nogometa za mlađe uzraste. Prvo mjesto u kategoriji U15 osvojila je ekipa Caffe bar Mladost, u kategoriji U13 prvo mjesto osvojila je ekipa Trik, dok je u kategoriji U11 prvo mjesto osvojila ekipa Croatia.

Idući događaj Prološkog kulturnog ljeta bila je Prološka kužina, koja se tradicionalno odvija na Oluju, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5.8. Bilo je 8 ekipa iz 8 zaselaka.

Nakon toga 7.8. održala se Biciklijada. Bila je to 13. biciklijada u kojoj je sudjelovalo 140 biciklista svih dobnih uzrasta. Biciklijada se vozila iz smjera Prološca, Grubina, Zmijavaca, Runovića i Imotskog utvrđenim rutama do cilja kod Zelene katedrale. Uz rekreativnu vžnju biciklisti su svojim sudjelovanjem podržali humanitarnu akciju čiji je cilj prikupiti sredstva za pomoć u radu novootvorenog poludnevnog boravka  dječjeg doma Maestral u Gradu Imotskom kojim rukovodi njihov mobilni tim iz Imotskog.


10. kolovoza 2022. održani su Badnjavački susreti. Prvi dio programa odvijao se na Velikoj mostini gdje je organizirano natjecanje u dvije kategorije, slobodno i skok na glavu, za koje su prva mjesta osvojili Zrinko Radeljić i Roko Rimac. Drugi dio održan je na Maloj mostini. gdje je bilo natjecanje u tri kategorije, i to vartepolo, košarka i plivanje. Najbolji u vartepolu bili su Ivan Rimac i Toni Maršić. Najspretniji u košarci bili su Vinko Maršić i Davor Bajić dok je najbrži u plivanju bio Vladimir Maršić.

11. kolovoza održana je Ribarska večer. U prekrasnom ambijentu Zelene katedrale spremala se riba uz glazbu uživo tamburaškog sastava Forte.

12. kolovoza održao se 11. po redu Povratak korijenima na Podima, Proložac Gonji. Odigran je turnir nogometa prezimena i prvo mjesto osvojila je ekipa Tolića, drugo mjesto osvojila je ekipa Grabovaca dok je 3. mjesto osvojila ekipa Matića. S tim osvojenim naslovom u ukupnom poretku vodi ekipa Tolića sa 4 naslova, iza njih je ekipa Šimića s 3 naslova, ekipa Stojića ima 2 naslova dok Maršići&Loze i Grabovci imaju po 1 naslov. Alku je osvojila ekipa Stojića u sastavu Tomislav i Ante. Bilo je tri dobitka tombole, a program je zatvoren glazbom uživo i vatrometom.

 

 

 

15. kolovoza održan je Koncert Opće Opasnost, na blagdan Velike Gospe i Dana Općine Proložac. Predgrupa bila je glazbena grupa The Lovers.