9. ožujka u Donjem Prološcu je održana  početna konferencija projekta „Briga za potrebite III- Program zapošljavanja žena- faza III- ZAŽELI“. Općini Proložac su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od  97.209,370 EUR (732.424,00 kn) koja su osigurana iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz državnog proračuna RH (15%).

Na početnoj konferenciji  predstavljeni su ciljevi i vrijednosti ovog projekta koji se u Općini Proložac provodi u 3. fazi  te značajno doprinosi unaprijeđenju standarda zaposlenih žena te kvalitete života osoba treće životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju.

Zaposlene žene krenule su s radom 01.02.2023. te će idućih 6 mjeseci brinuti o 91 korisniku. Ovaj projekt zapošljava ukupno 15 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koordinatora te voditelja projekta. Tokom provedbe projekta korisnicima će se dodijeliti 540 paketa higijenskih potrepština.

Žene svojim radom doprinose boljitku lokalne zajednice, a istovremeno se krajnjim korisnicima (starijim i nemoćnim osobama) omogućava osjećaj skrbi i brige.