KOCKASTI U-13 DOSTOJNO PREDSTAVILI HRVATSKU
Na 31. Svjetskom nogometnom natjecanju u kategoriji U-13, koje se pod nazivom Mundial Puplles Plomelin 2016 održavalo od 2 do 10 svibnja u Francuskoj, kao predstavnik Hrvatske već po devetnaesti (19) put za redom sudjelovala je momčad Mladosti iz Prološca, u organizaciji Jerka Tolića nekadašnjeg igrača Quimpera koji je najzaslužnij za ovliko godina sudjelovanja na turniru. Ovogodišnja ekipa U-13 na turnir je išla pojačana s nekoliko dječaka iz Mračaja, Posušja, Uranie i  Imotskog.
 
U konkurenciji 72 momčadi iz 24 zemlje s 5 kontinenata hrvatski su predstavnici pod vodstvom  voditelja omladinske škole Mladosti Petra Brace Jukića ostvarili vrlo zapažene rezultate. Ostvarili su jednu pobjedu, šest utakmica odigrali neodlučno i samo jednu izgubili i s ukupno 9 bodova zauzeli peto mjesto u skupini što je jako dobar rezultat obzirom na mnoge prvoligaške protivnike iz raznih zemalja širom svijeta. Hrvatsku momčad  predstavljali su:Ivan Barišić, Matej Mikulić, Jakov Češljar, Žarko Jerčić, Petar Škegro, Ivan Šego, Mateo Todorić, Ivan Budimir, Ante Jukić, Petar Krešimir Puljiz, Nikola Bilić, Luka Marković, Silvojo Čamber, Šime Madunić, Bože Leko i Josip Grbavac.
Prema Jukićevim riječima djeca su bila fenomenalna, imali su zaista izvanredne uvjete što se tiče smještaja, hrane, terena  i svega ostalog a mnogi su stekli svoje nove prijatelje. Prvi put su igrali pred dobro popunjenim tribinama što ih je dodatno motiviralo, posebice kada su iz publike čuli navijanje Hrvatska, Hrvatska.
-Slijedeće godine će nam biti jubilarni dvadeseti nastup na ovom renomiranom natjecanju, pa bi još jednom evo na ovaj način  pozvao sve odgovorne u HNS-u i NS ŽSD da nas uključe u svoj financijski program, potpomognu u okvirima svojih mogućnosti, jer do sada su sve troškove snosili roditelji igrača uz u posljednje vrijeme nešto sredstava iz lokalne samouprave, pa ipak vjerujem u svijest i razumijevanje odgovornih jer mi ipak predstavljamo našu zemlju u kockastim majicama, zaključio je Jukić.

                                                     Tekst sastavio Ivo Sikavica dopisnik za Slobodnu dalmaciju iz Makarske.