Blagdan Velike Gospe slavi se i kao Dan općine Proložac. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su bili župan Zlatko Ževrnja, dožupan Ante Šošić , generali Hrvatske vojske Slaven i Boris Zdilar, načelnici okolnih općina te drugi gosti i uzvanici.

 Načelnik Mate Lasić u obraćanju nazočnima  posebno je istaknuo tri projekta vezana uz komunalnu infrastrukturu. To su završetak vodoopskrbe u mjestu Ričice čime bi sva naselja imala tekuću vodu. Drugi projekt je kanalizacija. Ona se gradi već deset godina. Dio općine je već gotov a trenutno se gradi u Lugu.Treći projekt je cestogradnja. Svakako, najvažnije je završiti cestu Studenci - Ričice. Sredstva su osigurana i radovi bi trebali početi u listopadu.

   Župan Ževrnja je istaknuo  projekte koje je pomagala županija a najvažniji su predstojeća rekonstrukcija Osnovne škole Ivana Leke  u Prološcu te projekt navodnjavanja i odvodnje Imotskog polja.

  Zahvalnicu općine Proložac dobila je časna sestra Filipa Smoljo.

 Na središnjoj misi koju je u zelenoj katedrali predvodio fra Žarko Relota bilo je  preko deset tisuća vjernika. Za ovu prigodu izišao je i novi broj župnog lista Proložac te prigodna knjižica o Svetištu Velike Gospe na Vrljici autora fra Petra Lubine.

  Uvečer je održan dobrotvorni koncert Miroslava Škore za obnovu crkve Svetoga Mihovila.

 

                                                                                       Ante Aračić